Museumhaven

Museumhaven

Museumhaven
Een van de twee jachthavens van Camping Lauwersoog is een Museumhaven. In deze jachthaven meert u af tussen karaktervolle, monumentale schepen die in de vorige eeuw het beeld op het water van Friesland en Groningen bepaalden.

Nautische monumenten
In deze sfeervolle jachthaven liggen Friese skûtsjes, Groningse tjalken, sleepbootjes en andere nautische monumenten gebroederlijk naast elkaar. Het doel van de historische schepen die in de monumentale jachthaven van de camping liggen was divers. Sommige boten worden nog steeds gebruikt als bijvoorbeeld vissersboot en sommige schepen zijn puur voor de ‘heb’. De nautische monumenten zijn particulier eigendom. In samenwerking met een aantal eigenaren organiseert de camping vanuit de jachthaven rondvaarten over het Friese en Groningse water.

Vangst van de dag
In dit bijzondere openluchtmuseum op het water doet u meer dan alleen maar kijken. Wanneer u er met uw schip tussenligt, beleeft u hoe het vroeger was. Vele honderden jaren traditie en mooie avonturen liggen hier gebroederlijk zij aan zij. U ervaart hoe vissers er bij het krieken van de dag op uit trekken om ‘s middags terug te keren met hun vangst. Deze wordt gesorteerd in de authentieke werkplaats in de haven en staat vervolgens in aangrenzend restaurant Het Booze Wijf op het menu: vangst van de dag!

Camping met jachthaven
U kunt gewoon tussen de oude schepen afmeren. De havenmeester komt ‘s avonds bij u langs voor het liggeld en vertelt u als u dat wilt iets over de omgeving en de mogelijkheden voor watersporters. Naast afmeerfaciliteiten voor schepen beschikt de Museumhaven ook over een scheephelling en diverse horecagelegenheden, zoals een restaurant met terras, snackcorner en scheepsbar. Camping Lauwersoog, op de waterrijke grens van Groningen en Friesland, is ideaal voor uw vakantie met de boot.

*Ligplaats in de reguliere jachthaven voor het gehele jaar.
*Onafhankelijk van de afmetingen van het schip.
 *Seizoenplaats Lauwersgathaven 1 april tot 1 november 2015