Dark Sky Expeditie

Ervaar de echte nacht

Dark Sky Expeditie

Naar Water Activiteiten Overzicht

Nationaal Park Lauwersmeer is een van de weinige plekken in Nederland met een Dark Sky predicaat. Dit betekent dat het gebied vrij is van 'lichtvervuiling'. Nacht's is het hier 'echt donker'. Het is zo donker dat je de sterrenhemel op een ongekende manier kunt ervaren. Je ziet letterlijk het universum oplichten aan de hemel en je kijkt regelrecht de melkweg in. Ervaar het heelal zoals je deze nog nooit hebt ervaren!

Eerst volgende Dark Sky Tocht staat gepland voor 25 April, van 21:00 tot 23:00


Voor een groep groter dan 30 reserveren? Klik hier en neem contact met ons op.

Dark Sky Expeditie
Ervaar de nacht zoals deze eigenlijk bedoeld is, zonder kunstlicht afkomstig van onze moderne beschaving. Vaar met ons uit de nacht in en ervaar de sterrenhemel puur natuur. Neem een kijkje regelrecht het rauwe universum in. 

Prijs:   € 16,00 - Volwassenen (12 jaar en ouder)*
            € 11,00 - Kinderen (4 t/m 12 jaar)
              Gratis  - Kinderen jonger dan 4 jaar. 
Duur:      2 uur

Nachtelijk Avontuur
Het spreekt voor zich dat de Dark Sky Expeditie pas aan het einde van de dag kan beginnen. Vaar met ons uit en geniet eerst van een magische zonsondergang. Zie hoe het leven op het Lauwersmeer zich voorbereidt op de avond en de nacht. Onze gids die meevaart verteld je er alles over. 

Vervolgens varen we rustig over het Lauwersmeer en begint de nacht te vallen. Langzaam aan zal de sterrenhemel steeds beter zichtbaar worden. Als de zon helemaal achter de horizon is verdwenen ontvouwt zich een spektakel aan de hemel.

Vervolgens varen we nog een tijdje rond om rustig te kunnen genieten van de prachtige sterrenhemel. 

Bewolking niet gewenst
Om optimaal te kunnen genieten van de nachtelijke hemel is het natuurlijk van belang dat er geen bewolking is. Helaas kunnen we dat niet garanderen. 

Gelukkig bestaat de expeditie ook nog uit tal van andere onderdelen met een magisch karakter. Zo is er een grote kans dat je allerlei bewoners van het Nationaal Park tegenkomt, bijvoorbeeld de zeearend of de otter. Een gids vaart mee die prachtige verhalen kan vertellen over het prachtige natuurgebied en haar inwoners. 

De ondergaande zon geeft een magische gloed over het meer. Het wordt door fotografen niet voor niets het 'Golden Hour' genoemd. 

Nederland, een baken van licht
Lichtvervuiling is in Nederland een groot probleem, al wordt dit door veel mensen niet gerealiseerd. Nederland behoort tot één van de meest verlichte landen op aarde. Dat maakt het des te bijzonderder dat Nationaal Park Lauwersoog het Dark Sky predicaat heeft gekregen. 

Vooral voor de natuur levert lichtvervuiling problemen op. Vogels hebben bijvoorbeeld niet meer goed door wanneer de nacht valt. Hierdoor raakt hun biologische klok in de war wat ook weer invloed kan hebben op hun (broed)gedrag.

Gelukkig biedt Lauwersoog de natuur en haar inwoners nog een plek waar ze ongestoord hun gang kunnen gaan. 

Anderen bekeken ook:

Land Rover Safari

Ontdek de wilde natuur en wilde dieren. Ga op Land Rover Safari over de voormalige zeebodem!

Land Rover Safari

Rescueboot Expeditie

Trotseer en bedwing met grote snelheid de golven van de Waddenzee!

Rescueboot Expeditie

Eten bij De Noorman

Heerlijk eten bij het Waddenpaviljoen De Noorman in de Lauwershaven.

Eten bij De Noorman