Ochtend Wandeling

Zie de natuur ontwaken

Ochtendwandeling met een Boswachter

Naar Land Activiteiten Overzicht

De zon begint net boven de horizon uit te komen, het dauw zit nog op de struiken en op het gras. De vogels beginnen met zingen en de natuur begint langzaam aan te ontwaken. Juist tijdens het ontwaken, als de natuur zich klaar maakt voor de dag, is het een prachtig moment voor een wandeling. Ga mee op stap met een boswachter die je van alles verteld over de natuur en het ochtendgloren.   

''Ik vond het heerlijk in de ochtend een wandeling door de natuur maken. Erg leuk om van de boswachter te horen wat er allemaal gebeurt in de natuur als de dag begint. Maar vooral een lekker ontspannen manier om de dag te beginnen.''


Voor een groep groter dan 15 reserveren? 
Neem dan hier contact met ons op. 

Ochtendwandeling met een Boswachter
Ga samen met een boswachter op een ontspannen wandeltocht om je dag goed te beginnen. Aanschouw het ochtendgloren, hoor de vogels fluiten en ruik het ochtend dauw. Tijdens de tocht, door het Nationaal Park Lauwersmeer, zal de boswachter je van alles vertellen over de natuur en hoe deze zich voorbereidt op een nieuwe dag. 

Prijs:   € 7,50

Duur:     1,5 uur

Een andere wereld
Glinsterende druppels dauw op de bladeren en het gras. Een lichte nevel over het water en een gouden gloed van de opkomende zon. Als je je volle aandacht op de natuur weet te richten ontdek je dat er in de ochtend een hele andere wereld zichtbaar is. Met behulp van de aanwijzingen van de boswachter kun je dingen zien en horen die je normaal niet zouden opvallend. 

Ochtendrituelen
Zowel planten als dieren hebben een waar ochtendritueel. De cyclus van de natuur richt zich natuurlijk sterk op de zon. Zodra de zonnestralen de natuur bereiken gebeurt er van alles. De bekendste, en meest herkenbare, zijn natuurlijk de vogels. Zij beginnen de dag doorgaans met een prachtige zang. 

Prachtige plaatjes
Als je weet waar je moet kijken, dan kijk je je ogen uit. Zeker als de zon net op komt. Onder fotografen staan de zonsopgang en de zonsondergang ook wel bekend als 'the golden hour'. Het zijn momenten waarop de zon nog een gouden gloed afgeeft op het landschap. Perfect moment om gemakkelijk prachtige plaatjes te schieten. Neem dus je camera mee, als je die hebt!

Anderen bekeken ook:

Wildlife en Vogel Fietstocht

Ontdek de wilde natuur en wilde dieren. Ga op een fietstocht met een boswachter op zoek naar wildlife en vogels.

Wildlife en Vogel Fietstocht

Zout naar Zoet Water Wandeling

Ontdek het verhaal achter Nationaal Park Lauwersoog met een boswachter. De verandering van een zoutwatergebied naar zoet

Zout naar Zoet Water Wandeling

Eten bij Het Booze Wijf

Heerlijk eten bij restaurant Het Booze Wijf aan het Lauwersmeer.

Eten bij Het Booze Wijf