De Natuur

De natuur geeft kinderen – en ons natuurlijk ook – het gevoel van vrijheid. In de natuur zijn er geen verplichtingen, oordelen of richtlijnen. Deze vrijheid kan aanstekelijk werken en het leidt vaak tot het waardevolle gevoel van geluk en blijdschap.

Ons park ligt te midden van de natuur en de camping is natuurlijk opgezet, voor kinderen is dit een groot avontuur. De natuur is natuurlijk een grote speeltuin, echter verspreid over de camping liggen verschillende speeltoestellen en bij ons centrumgebouw hebben we een heerlijke outdoor, waterspeeltuin en indoor ballenbak.

Ieder jaar streven we ernaar een nieuwe beleving/speeltoestel te plaatsen, zodat er ook voor onze jaarlijkse gasten iedere keer weer wat nieuws te beleven is.

Onze waterspeeltuin is het startpunt van de “Lauwersom” route, deze route verbind doormiddel van een vlonder pad over land en water, Lauwersoog met de visserijhaven. Op deze route vindt je onder andere een zwevende tafel op het water en een orchideeën venster. https://de-marne.nieuws.nl/knipsels/3161/zwevend-vlonderpad-lauwersom-geopend/

In de bosschuur van Staatsbosbeheer kunnen onze Rangers hun boswachter diploma halen, of spelen in het huttenbos. Er is een waterplas waar je waterdiertjes kunt observeren en een kampvuurplaats waar je op kunt warmen. Of misschien durf jij het aan om een bezoekje te brengen aan de echte wilde paarden of schotse hooglanders die in het gebied grazen. Voor de allerkleinsten en stiekem ook de iets groteren is er een heus kabouterpad. Ook worden er met regelmaat leuke activiteiten door Staatsbosbeheer en haar vrijwilligers georganiseerd.