De pure natuur van Nationaalpark Lauwersmeer

Omgeven door de pure natuur van Nationaalpark Lauwersmeer en Wérelderfgoed Waddenzee. Een gebied met donkere bossen, wuivende rietvelden, zoute zandbanken en historische dorpjes. Precies op de grens van Groningen en Friesland.

Ons gebied leent zich bij uitstek voor actief ontspannen; zeilen, surfen, suppen, fietsen, wandelen, wadlopen, eigenlijk alles wat men in een pure en waterrijke en diverse omgeving wil doen. Wij noemen ons gebied met recht uniek. Door de grote diversiteit aan natuur en de aanwezigheid van zout, zoet en brak water, vind je hier flora en fauna die je nergens zo dicht bij elkaar vind. Niet voor niets wonen hier o.a. de zeehond, zeearend, lepelaar, flamingo, kreeft, bruinvis, ree en Schotse Hooglander.

Puur, echt, ruim en divers

Niet alleen wonen hier enorm veel diverse dieren, door de ligging op de grens van Groningen en Friesland zorgen de diverse bewoners ook voor een bijzonder gebied. Een mix van Groningse en Friese tradities, taal, gewoontes, feesten, zorgt voor diversiteit in de belevingen in de omgeving. Dus niet alleen de natuur is een reden om hier naar toe te komen, maar ook de historische stadjes, dorpjes en bezienswaardigheden. Een dagje naar het idilische Schiermonnikoog, een middagje naar het historische vestingstadje Dokkum of scharrelen door de kleine vissersdorpjes als Zoutkamp of Paesens-Moddergat, zorgen voor een waardevolle ervaring.

Ach, we kunnen pagina’s vol schrijven over onze omgeving, maar kijkt u eens naar de prachtige foto’s op onze website, en koppel uw eigen vakantie invulling eraan.

Puur, echt, ruim en divers.