Kerst in Het Booze Wijf

Zoals u waarschijnlijk al van ons gewend bent hebben wij op beide kerstdagen weer een arrangement bestaande uit een wandeling door de mooie natuur van het Nationaalpark Lauwersmeer onder begeleiding van boswachter Hans Gartner met aansluitend een heerlijk buffet van waar mogelijk streekproducten.

Het arrangement begint ’s ochtends om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur.

Daarnaast bent u dit jaar ook van harte welkom voor een a la carte kerstdiner op beide kerstdagen. Wij zijn geopend voor het diner vanaf 17.30 uur

Het arrangement bestaat uit:

10.30 uur       Ontvangst in Restaurant Het Booze Wijf met koffie, thee of warme chocolademelk met hierbij  ambachtelijke berenburgkoek

11.00 uur       Wandeling met Hans de boswachter door de bossen en velden rond Lauwersoog en langs het Lauwersmeer. Met onderweg een heerlijke kop Glühwein of chocolademelk.

13:00 uur       In het restaurant hebben de koks niet stilgezeten: Zij hebben voor u een heerlijk buffet voor kerstlunch klaar gezet.

Ongeveer 14.30 uur sluiten we het arrangement af met een feestelijk dessertbuffet vol met zoetigheden.

Prijsarrangement:                  € 34,00 voor volwassenen en € 23,00 voor kinderen

Wilt u wel heerlijk lunchen maar niet met de boswachter het bos in?
Ook dan bent u om 13.00 uur welkom om aan te schuiven bij het buffet.

Prijs zonder wandeling:         € 27,00 voor volwassenen en € 16,00 voor kinderen

Reserveren voor bovenstaande arrangementen is noodzakelijk en kan tot en met donderdag 21december 2017. Bel met 0519 349133 of mail naar welkom@lauwersoog.nl

Licht gebonden soep van paddenstoelen uit het bos.
Soep gemaakt van kabeljauw en garnalen.

Heerlijk vers stokbrood uit eigen oven.

Zilte zeekraalboter, roomboter en kruidenboter.
Tapenade van zongedroogde tomaten en verse pesto.

Gerookte zalm en makreel gedrapeerd op een grove salade
Hollandse rundvleessalade met Amsterdams zuur en gebakken ham
Knapperige salade van tomaat, komkommer en mesclun
Zachte geitenkaas met appel en honing op veldsla.

Malse kippendijen in rode currysaus met peultjes en cherrytomaatjes.
Saté van varkenshaas met geroosterde bloemkool en pindasaus.
Procureurmedaillons met paddenstoelen, ui kwarten en saus van room en Cognac
Sukade van kwelder-runderen gestoofd met jeneverbes en kruidkoek
Kabeljauw van de Noordzee met zachte witlof en milde mosterdsaus.
Oven gegaarde zalm met  venkel, prei en sinaasappel.
Hartige taart met spinazie paddenstoelen en geitenkaas.

Gebakken aardappel brokken met spek en ui.
Gratin van aardappel en broccoli onder een laag van gerijpte kaas.
Verse dikke friet en gekruide rijst.
Verschillende snackjes voor de kinderen.