Mountainbikeroute

Sinds september 2017 beschikt Lauwersoog over een MTB baan die dwars door het recreatiegebied gaat. De baan is gemarkeerd door middel van houten palen met daarop het blauwe Internationale MTBteken. Het startpunt is vanaf ons parkeerterrein naast de receptie van de camping en Restaurant het Booze Wijf. Het Lauwersmeergebied heeft veel te bieden. U ontdekt vanaf uw mountainbike de ruige riet- en graslanden, jonge loofbossen, begroeide zand- en kleiplaten en een enorm oppervlak aan ondiep water. Misschien treft u onderweg nog wel wilde dieren of zeldzame vogels.

De route heeft een lengte van 21 kilometer en is een technische ronde door twee delen bos van Staatsbosbeheer. De route is gelegen op de bodem van de voormalige Lauwerszee. Er zijn geen grote hoogteverschillen op de route maar het heeft wel een mooie snelle flow. De route bestaat voor twee derde uit onverharde paden en een derde verharde paden. Op meerdere plekken komt u zandbulten tegen waarop gejumpt kan worden.

Het is mogelijk om door middel van en GPS tracker de route te fietsen. De start coördinaten zijn:  N 52.24.222 / E 6.12.742.
U kunt de gehele route + gpscoordinaten vinden op: http://www.mtbroutes.nl/route/108/Lauwersoog

Beschikt u niet over een eigen mountainbike? Het is mogelijk om voor € 16,- voor een dag, en € 10,- voor een dagdeel. bij ons een mountainbike te huren. Wij beschikken over een beperkt aantal dus wees op tijd met uw reservering.

Zit de tocht erop? Sluit de tocht dan gezellig af bij het Booze Wijf onder het genot van een hapje en drankje. Kom winters lekker opwarmen bij onze openhaard en zomers uitrusten op ons terras met uitzicht over het Lauwersmeer.