Land Rover Natuur Safari

Dwars door Nationaal Park Lauwersmeer

Land Rover Safari

Naar Land Activiteiten Overzicht

Ervaar ongerepte natuur, rauwe wildernis en bijzondere flora en fauna op de voormalige zeebodem met een echte Land Rover safari. In samenwerking met Staatsbosbeheer hobbel je over paden en velden die normaal gesproken verboden gebied zijn. Onder begeleiding van een boswachter ervaar je de echte Hollandse Wildernis in het Nationaal Park Lauwersmeer. 

''Helemaal geweldig vind ik het rijden in de Landrover tussen de konikpaarden die daar in het wild leven. - Ik kan het je aanraden! Niet alleen voor volwassenen trouwens, maar vooral ook voor kinderen.''
Vijf sterren beoordeling van blogger Bonnie Dubois Onehandinmypocket.nl

Land Rover Safari - Ervaar Nationaal Park Lauwersmeer
Een safari over de bodem van de zee, wat zich nu een rijk natuurgebied mag noemen was eens de Lauwerszee. Een uniek natuurgebied met verassende flora en fauna.

Geschikt voor groepen van 6 tot maximaal 14 personen. 

Prijs:   € 29,- 
Duur:   Ongeveer 2 uur.

Arrangement

Safari BBQ Arrangement - Alleen op reservering

Een complete ervaring met een ontvangst van de boswachter en een kop koffie of thee. Vervolgens een safari door het Nationaal Park en aanvullend een heerlijke BBQ inc drinken. Kinderen kunnen mee voor een gereduceerd tarief afhankelijk van hun leeftijd. Vraag naar de mogelijkheden. 

Minimale groepsgrootte: 6 personen
Maximale groepsgrootte: 14 personen

Prijs:  € 65,- p.p.

Ontvangst met koffie en thee gevolgd
door korte inleiding van boswachter. 
Land Rover Safari.
Bij terugkomst een BBQ Arrangement.
3 drankjes p.p.

Handig om te weten!
Voor een safari zijn minstens 6 aanmeldingen nodig. Bij minder aanmeldingen wordt de safari geannuleerd. Per Land Rover zijn er 6 of 8 zitplaatsen beschikbaar. We hebben 2 Land Rovers beschikbaar met in totaal 14 zit plaatsen.

Heeft het veel geregend in de dagen vooraf de safari? Trek dan laarzen of oude schoenen aan die vies mogen worden. 

Heb je een verrekijker? Deze is altijd handig om mee te nemen!

Over Nationaal Park Lauwersmeer
Vroeger toen het Lauwersmeer en de Waddenzee nog aan elkaar vast zaten stroomde daar het zoete en zoute water in elkaar over. In 1969 besloot men, uit angst voor overstromingen, een dam te bouwen die het zoete en zoute water van elkaar scheidde. Hierdoor kwam een deel van de zeebodem droog te liggen.

Er ontwikkelde zich een prachtig nieuw natuurgebied, met grote aantrekkingskracht op allerlei vogels. De natuurontwikkeling op deze plek is zo bijzonder dat het is benoemd tot een Nationaal Park. 

Vogels Spotten
Het Lauwersmeer is een belangrijke plek geworden voor de vogeltrek. In de herfst en lente vindt de vogeltrek plaats en trekken miljoenen vogels de hele wereld over. Voor sommige vogels slechts een rustplaats om zich goed vol te eten, voor anderen een plek om de hele zomer te blijven. In de winter zijn er talloze ganzen die overwinteren in het Lauwersmeer.

Dus ongeacht het seizoen dat je dit prachtige gebied bezoekt, er zijn continu bijzondere vogelsoorten aanwezig om te spotten.

Anderen bekeken ook:

Zout Zoet Wandeling

Ontdek samen met een gids hoe het natuurgebied de overgang maakte van een zoutwater gebied naar zoet.

Zout Zoet Wandeling

Zeehonden Tocht

Vaar met ons mee en ontdek de Waddenzee tijdens een zeehondentocht.

Zeehonden Tocht

Eten bij Het Booze Wijf

Heerlijk eten bij restaurant Het Booze Wijf aan het Lauwersmeer.

Eten bij Het Booze Wijf