Wandelen en fietsen NP Lauwersmeer

Wandelen en Fietsen

Wandel- en fietsarrangement

Wandel- en fietsarrangementen

Het Lauwersmeergebied leent zich uitstekend voor het maken van wandel en fietstochten. Ook voor groepen is dit een mooie manier om het Nationaal Park te ontdekken.

Wandelen
Er zijn diverse verharde en onverharde wandelroutes rond het Lauwersmeer en door het bos van Lauwersoog. Het is nooit echt druk op deze routes maar er is van alles te beleven in de natuur. Onder begeleiding van een gids komt u op de mooiste plekken en staat u regelmatig even stil bij al het moois wat de natuur van Nationaal Park Lauwersmeer te bieden heeft.

Afhankelijk van de groepsgrootte en samenstelling adviseren wij u graag over een geschikte route. Er zijn wandelroutes met verharde paden geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Maar er zijn ook onverharde routes waar u het beste uw wandelschoenen of laarzen kunt aantrekken. Per groep bekijken wij wat het meest geschikt is. Wij bieden wandelingen onder begeleiding van een gids vanaf € 75,- euro.

TIP! Ook erg leuk voor groepen is een wandeling met een verhalenverteller die onderweg of aansluitend bij het kampvuur de meest spannende en interessante verhalen verteld.

Fietsen en mountainbiken
Rondom het Lauwersmeer is een uitgebreid net van fietspaden en daarnaast is er ook een MTB baan die dwars door het recreatiegebied gaat. Wij bieden de mogelijkheid om bij ons fietsen te huren.

Wilt u het Lauwersmeergebied per fiets ontdekken dan hebben wij diverse soorten fietsroutes waar wij u graag over adviseren. Wilt u liever met een ervaren gids op pad? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Onderweg stopt u regelmatig om met een verrekijker wild en bijzondere vogelsoorten te spotten. Onze gids kent de mooiste plekjes en routes door de Marnewaard. 

Daarnaast is er sinds september 2017 een prachtige MTB baan die dwars door het recreatiegebied gaat. Ook erg leuk voor de wat actievere groepen of MTB-verenigingen. U start de route vanaf de camping en Restaurant het Booze Wijf. U ontdekt vanaf uw mountainbike de ruige riet- en graslanden, jonge loofbossen, begroeide zand- en kleiplaten en een enorm oppervlak aan ondiep water. Misschien treft u onderweg nog wel wilde dieren of zeldzame vogels. De route heeft een lengte van 21 kilometen. De route kan gefietst worden door middel van een GPS tracker, wij voorzien u graag van de coördinaten.

Tarieven fietsverhuur

Unisex fiets       

€ 11

E-bike

€ 24

Kinderfiets

€ 7,50

Mountainbike

€ 16

Fiets met aanhanger voor kinderen

€ 19,50

Fiets met kinderzitje

€ 13,50

Tandem

€ 21